'Flatlife' van Jonas Geirnaert al voor 16 filmfestivals geselecteerd

De korte tekenfilm 'Flatlife' van de jonge Vlaamse filmmaker Jonas Geirnaert is geselecteerd voor het filmfestival van Gijon in Spanje en voor dat van Vancouver in Canada. Daarmee prijkt de animatiefilm al op 16 affiches van internationale filmfestivals.

Belga

Flatlife is een elf minuten lange, amusante en intrigerende tekenfilm over vier buren in hun aan elkaar grenzende flat. In mei werd het werk van Geirnaert op het filmfestival van Cannes met de prijs van de jury in de competitie voor korte film bekroond. In zijn dankwoord liet Geirnaert zich toen opmerken door de Amerikaanse kiezers op te roepen om tegen president George W. Bush te stemmen.

Na Cannes stroomden de aanvragen van festivals bij het Brusselse La Big Family, de internationale agent van de film, en bij Flanders Image, de internationale promotiecel van het VAF, binnen. De komende maanden is Flatlife nog te zien op de filmfestivals van Douarnenez (Frankrijk), Palm Springs (VS), Ismaelya (Egypte), Umea (Zweden), Athene (Griekenland), Drama (Griekenland), Utrecht (Nederland), Gent (België), Piff Pusan (Zuid-Korea), Wells Ankara (Turkije), Du grain à Demoudre (Frankrijk), Stockholm (Zweden), Gijon (Spanje), Rio (Brazilië) en Vancouver (Canada).

Dat Flatlife ook bij het publiek in de smaak lijkt te vallen, bewijst de uitzending van de animatiefilm vorige maand op de commerciële zender VTM. Op 9 juli zaten er omstreeks 23 uur liefst 206.000 kijkers voor de buis om de tekenfilm te zien, goed voor een marktaandeel van 21 procent.

Jonas Geirnaert studeerde dit jaar af en broedt momenteel op een komisch televisieformat voor Woestijnvis.