Striptijdschrift Ink! stopt er na 4 jaar mee

Ink!, het enige nog bestaande Vlaamse stiptijdschrift, stopt er na vier jaargangen mee wegens onvoldoende verkoop. Ink! werd uitgegeven door de kleine Leuvense uitgeverij Oogachtend en bracht werk van jong, vernieuwend talent. Ondanks een subsidie van het Vlaams Fonds der Letteren slaagde het er niet in rendabel te worden.

Belga

Het driemaandelijkse tijdschrift had twee tekenaars -Seb en Conz- vast in dienst en verscheen in totaal 16 keer. De verkoop van de laatste edities was gedaald tot zo'n 400 nummers. De uitgeverij Oogachtend biedt de volledige reeks samen met de zomerspecial ink.concert, vier postkaarten en de lanceringsposter tijdelijk aan voor de gunstprijs van 75 euro.

In een gesprek met Belga stelt tekenaar Seb dat hij begin volgend jaar met een nieuw striptijdschrift op de markt wil komen. Hij wil het opzet van Ink! - jonge striptekenaars een forum geven - verderzetten, maar minder "mainstream". "De uitgave moet minder kostelijk, dit wil zeggen minder kleurrijk, op een kleinere oplage met nog slechts een 20-tal pagina's per nummer", aldus Seb.