Klunzige Deense overvaller makkelijk geklist

Zelfs bij een overval kan een talenknobbel van pas komen. Dat ondervond een 20-jarige Deense man onlangs aan den lijve toen hij een winkel in Aarhus probeerde te overvallen.

Belga

De man duwde de kassierster een briefje in handen met daarop in het Deens de tekst "blijf kalm, geef me het geld". Hij sprak haar echter aan in het Engels, waardoor de immer vriendelijke winkeljuffrouw dacht dat hij hulp nodig had om de tekst naar het Engels te vertalen.

De twintigjarge overvaller realiseerde zich dat hij midden in een communicatieprobleem was verzeild geraakt en hij werd zo nerveus dat hij de behulpzame kassierster verwonderd achterliet.

Daarbij liet hij opnieuw een steek vallen, want hij gebruikte zijn eigen auto als vluchtwagen. Een getuige noteerde zijn nummerplaat, waardoor de politie even later eenvoudigweg bij de man thuis kon aanbellen. De pechvogel had nog niet de tijd gehad om de kleren die hij bij de overval droeg, uit te trekken.

Het is niet duidelijk van welke feiten de man zal worden beschuldigd, want hij droeg geen wapen tijdens de overval. Een boulevardkrant bood de onhandige overvaller alvast een schrale troost: de hold-up was dan al mislukt, de scene leek een perfecte remake van het filmdebuut van Woody Allen, "Take the Money and Run", uit 1969.