Motorongeval Kenteris en Thanou opgezet

De eerste resultaten van het onderzoek van het Griekse parket naar het motorongeval waarvan de Griekse sprinters Costas Kenteris en Ekaterini Thanou afgelopen donderdag het slachtoffer zouden zijn geweest, wijzen uit dat dat ongeval was opgezet.

Belga

Dat maakte een hooggeplaatste juridische bron donderdag bekend.

Volgens de verzamelde aanwijzingen heeft het ongeval ofwel nooit plaatsgevonden, ofwel was het vrijwillig uitgelokt door de twee atleten om zichzelf lichte blessures toe te brengen.

De twee getuigen die door de atleten werden aangevoerd, van wie één van de twee hen zou rechtgeholpen hebben na het ongeval en naar het ziekenhuis zou hebben gevoerd, werden bovendien niet geloofwaardig geacht, aldus nog steeds dezelfde bron.

Volgens de atleten deed het ongeval, dat niet werd aangegeven bij de politie, zich donderdagavond voor, enkele uren nadat ze een onaangekondigde dopingcontrole van het Internationaal Olympisch Comité (IOC) hadden gemist in het olympisch dorp.

De dag nadat ze het ziekenhuis verlieten, kondigden Kenteris en Thanou woensdag uiteindelijk hun forfait aan voor de Spelen, zonder enige verdere uitleg.