Eventing: Frankrijk tekent beroep aan bij TAS

De Franse Ruiterfederatie heeft woensdagavond aangekondigd dat ze bij het Internationaal Sporttribunaal (TAS) beroep zal aantekenen tegen de beslissing om Duitsland zijn gouden medaille, behaald op de Olympische Spelen van Athene, in het eventing voor landenteams terug te geven.

Belga

"We gaan beroep aantekenen bij het TAS, samen met de Britse en Amerikaanse ferderaties", verklaarde Olivier Le Page, de technische directeur van de Franse federatie. "Ik heb het fiat van het Franse olympisch comité (NOSFC). Met zijn drieën hebben we meer gewicht."

De beroepscommissie van de Internationale Ruiterfederatie (IRF) had woensdag beslist om de beslissing van de terreinjury ongeldig te verklaren. Die jury had Bettina Hoy strafpunten gegeven omdat ze twee keer de start gepasseerd was. Daardoor was er een kleine invloed op de chronometrage van haar parcours in de hindernissenomloop voor landenteams. Duitsland zakte daardoor van de eerste naar de vierde plaats, maar die beslissing werd later dus ongedaan gemaakt, tot groot ongenoegen van de Franse, Britse en Amerikaanse teams.