Tennis: Mauresmo dubbelt niet na aanval netelroos

De Franse tennisster Amélie Mauresmo, het nummer twee op de wereldranglijst, is het slachtoffer geworden van een aanval van netelroos. Daardoor moest ze woensdag noodgedwongen forfait geven voor het dubbeltoernooi op de Olympische Spelen van Athene.

Belga

Mauresmo verliet na de winst tegen de Amerikaanse Chanda Rubin en bijhorende kwalificatie voor de kwartfinales in het enkelspel, het terrein met grote rode vlekken op het gezicht, de boezem en het hoofd.

"Ik kreeg een paniekaanval", verklaarde de Française, die daarna antibiotica moest innemen. Op het court voelde ik me niet goed. Bovendien wilde de dokter geen enkel risico nemen.

Amélie Mauresmo moest het in de achtste finales van het dubbelspel samen met Mary Pierce normaal gezien opnemen tegen het Amerikaanse duo Martina Navratilova - Lisa Raymond.

De Franse dokter verklaarde dat de oorsprong van de allergie moeilijk te vinden was, maar de speelster moet zeker gedurende 5 of 6 dagen antibiotica innemen. Volgens enkele bronnen is er in het olympisch dorp een identiek geval aan het licht gekomen.

Normaal gezien komt de partij in de kwartfinale van het enkelspel tegen de Russische Svetlana Kuznetsova niet in het gedrang. "Ik heb na mijn wedstrijd gehoord dat Amélie (Mauresmo) een allergische reactie gekregen heeft", verklaarde Mary Pierce na haar winst tegen de Amerikaanse titelhoudster Venus Williams.

"We zijn allemaal ontgoocheld: de speelsters, de ploeg, de supporters. We hoopten echt op een medaille in het dubbelspel. De gezondheid is echter het belangrijkste en ik denk dat dit de beste beslissing is", voegde Pierce eraan toe, die het in de kwartfinales van het enkelspel opneemt tegen onze landgenote Justine Henin-Hardenne.