OS-2004 - Doping: Trainer van Kenteris en Thanou neemt het voor hen op

Print
De trainer van de sprinters Costas Kenteris en Ekaterini Thanou beschuldigt de verantwoordelijken van de Griekse atletiekploeg dat hij en de atleten niet snel genoeg geïnformeerd werden over de antidopingcontrole van het IOC op de twee, meldt de Griekse pers dinsdag.
Volgens de kranten is trainer Christos Tzékos niet te spreken over het feit dat de delegatieleider van de Griekse olympische atletiekploeg, Ioannis Stamatopoulos, en technisch directeur Odysseas Papatolis hem pas donderdag om 23u inlichtte over de controle, vijf uur nadat het IOC de Griekse ploeg had ingelicht. Het IOC zocht de atleten in hun kamers in het Olympisch dorp rond 18u00, twee uur na hun aankomst in het dorp. "Ik werd nooit gecontacteerd door Stamatopoulos en Papatolis. Ikzelf belde om 23u00, toen hoorde ik pas wat er gebeurde. Ze moeten de waarheid zeggen", aldusTzékos.

De advocaat van de atleten, Michalis Dimitrakopoulos, bevestigde dat Kenteris en Thanou het dorp verlieten om persoonlijke spullen op te halen. Het IOC opende een disciplinair onderzoek tegen de spurters vanwege het afwezig blijven op de dopingcontrole. Ze zijn voorlopig geschorst door het Grieks nationaal Olympisch comité. De atletiekwedstrijden starten vrijdag in het Olympisch stadion van Athene.

.

Nu in het nieuws