OS 2004 - Tafeltennis - Saive: "Ik moet van niemand schrik hebben"

Print
"Wat er ook gebeurt in Athene, voor mij is het een bonus", zei tafeltennisser Jean-Michel Saive begin augustus na afloop van de stage in Sart-Tilman. De Spelen begonnen alleszins mooi voor de Waal, want hij mocht de Belgische vlag dragen tijdens de openingsceremonie, net zoals in Atlanta '96.
Saive begint zonder druk aan de competitie. "Ik weet perfect waar ik me bevind, wat mijn waarde is. Er zijn de Chinezen, dan de Koreanen, en vervolgens enkele Europeanen als Boll en Samsonov. Ik zit daar nog achter. In theorie liggen mijn mooiste jaren achter me. Ik weet dat ik nooit meer het nummer één van de wereld zal zijn, maar in een toernooi moet ik niemand vrezen." Vorig jaar werd Saive nog vierde op de Wereldbeker en met de Belgische ploeg tweede op het WK in 2001.

Dinsdag begint de Belg eraan in de derde ronde tegen de Chinese Dominicaan Jin Lu, 's werelds nummer 137, die in de vorige ronde de Russische teammaat van Saive, Alexei Smirnov, de baas was. "Natuurlijk zal ik nerveus zijn, en mijn hand zal ongetwijfeld trillen bij de eerste opslag, ongeacht tegen wie ik speel", aldus het twaalfde reekshoofd.

.

Nu in het nieuws