OS 2004 - Zeilen - Sebastien Godefroid 4e halfweg

Print
Sebastien Godefroid zette maandag op de derde zeildag in de Finn-klasse zijn opmars verder. Op een vrij ruwe zee en bij een sterke Meltemi -omstandigheden die hem goed liggen- finishte onze landgenoot zesde in de vijfde regatta en vijfde in de zesde race. Telkens startte de Bredenaar rond de achtste, negende plaats, en ging hij nog enkele boten voorbij. Van de zeventiende plaats algemeen op dag 1, de tiende op dag 2, stijgt Godefroid nu voorlopig naar plaats 4.
De Brit Ben Ainslie, drievoudig wereldkampioen en grote favoriet, kwam aan de leiding in de competitie na onder meer winst in de zesde reeks. De Brit profiteerde eveneens van de slechte dag van de Poolse ex-leider Mateusz Kusznierewicz, die slechts wegkwam met een elfde en 25e stek.

De aftrek van het minst goede resultaat (19e plaats in de 1e race) brengt Godefroid op een vierde plaats in de algemene klassering precies halfweg koers. Er zijn nog drie dagen en vijf races te gaan. De nummer twee van de Spelen in Atlanta totaliseert 30 punten, tegenover 16 voor Ainslie, 17 voor de Spanjaard Rafael Trujillo en 25 voor Kusznierewicz.

Philippe Bergmans (Laser) en Min Dezillie (Europe) kwamen niet op het water. De winderige omstandigheden dwongen de organisatoren ertoe om de twee voorziene regatta's uit te stellen.

.

Nu in het nieuws