OS 2004 - Schermen: Gohy verliest in eerste wedstrijd van Amerikaan

Floretschermer Cédric Gohy is maandag in Athene uitgeschakeld bij zijn eerste wedstrijd in de 16e finales, na een 15-12 nederlaag tegen de Amerikaan Dan Kellner. Gohy had zich nochtans specifiek voorbereid op het duel met het linkshandige nummer 48 van de wereld. Maar nadat hij 2-0 en 3-1 voorkwam, kreeg hij een opeenstapeling van scheidsrechterlijke beslissingen tegen, waarover Gohy zich verschillende keren bekloeg.

"Het is niet eenvoudig om te vechten tegen een tegenstander die geen flort vastheeft. Dat gaat tegen de wetten van het schermen in", reageerde de Belgische trainer, Jean Colot. "Cédric is meermaals naar de ref gegegaan om zich te beklagen over de té gemakkelijke toekenning van punten aan zijn tegenstrever. Maar Cédric had zich sneller aan deze situatie moeten aanpassen, want het gebeurt zo vaak in dit wereldje, en hij weet dat." De wedstrijd ging gelijk op tot 11-11, waarna het nummer 7 van de wereld achterkwam tot 11-14 en uiteindelijk nog één keer geraakt werd.

"Ik geef liever geen commentaar op de scheidsrechter. Dit maakt spijtig genoeg deel uit van het schermen", vertelde de zwaar ontgoochelde Gohy, die wel fintjes opmerkte dat de ref, net zoals de trainer van zijn tegenstander, een Rus was. "Het is spijtig, want ik voelde me goed in de benen. In het begin had ik het moeilijk met zijn aanvallen en vond ik er geen pasklaar antwoord op. Ik nam toen misschien ook niet genoeg initiatief", voegde Gohy er nog aan toe.

Nu in het nieuws