Heylen bezorgt België tweede bronzen medaille

Print
De tweede dag van de Olympische Spelen in Athene leverde ons land meteen ook een tweede medaille op. Net als Axel Merckx zaterdag in de wegrit veroverde judoka Ilse Heylen zondag brons.
 
In de klasse tot -52 kg versloeg de 27-jarige Edegemse na de herkansingen in de kamp om het brons de Française Annabelle Euranie in de verlenging met een koka. Ook Aagje Vanwalleghem zorgde voor een Belgisch succesje, door zich als eerste Belgische ooit te plaatsen voor de allroundfinale in de artistieke gymnastiek. De 16-jarige West-Vlaamse eindigde als 24e en laatste gekwalificeerde met een duizendste voorsprong op de 25e.
 
Ook in het zeilen kenden de Belgen een goede dag. Sebastien Godefroid (Finn) klom dankzij een tweede en vijfde plaats in de twee gezeilde regatta's op naar de tiende plaats. Europees Laser-kampioen Philippe Bergmans staat na zijn eerste dag derde met een negende en vierde plaats. Min Dezillie (Europe) bezet voorlopig de zesde plaats na een dertiende en eerste plaats. Sigrid Rondelez (Mistral) tenslotte boekte een zeventiende en zevende plaats en is voorlopig twaalfde.
 
De Belgische ruiters in de eventing lieten zich maandag ook opmerken. Na het eerste deel van de dressuur bekleedt ons land de tweede plaats in het landenklassement. Enkel de Amerikanen (160,60 punten) deden beter dan onze landgenoten (167.80). In het individueel klassement staat Constantin Van Rijckevorsel (met Withcote Nellie) zevende, Joris Vanspringel (met Over and Over) veertiende en Hendrik Degros (met Mr Noppus) 24e.
 
In het tennis maakte Justine Henin-Hardenne, 's werelds nummer één, een geslaagde comeback met 6-3, 6-4 winst tegen de Tsjechische Barbora Strycova (WTA-66). In de tweede ronde wacht de Waalse de Venezolaanse Maria Vento-Kabchi (WTA-32).
 
Minder goed verging het onze mannelijke tennissers. In het mannen dubbelspel gingen Olivier Rochus en Xavier Malisse onderuit in de eerste ronde tegen de Fransen Michael Llodra en Fabrice Santoro (6-3, 6-2), die ze in de finale van Roland Garros nog de baas waren. Eerder op de dag verloor Malisse ook al van de Rus Mikhail Youzhny (6-2, 6-2) in de eerste ronde van het enkelspel.
 
Ook minder goed waren de roeiers Justin Gevaert en Wouter Van der Fraenen, die pas vierde werden in hun reeks van de dubbeltwee lichtgewicht en naar de herkansingen op dinsdag werden verwezen. Beter werk was er dan van de jonge renster Sharon Vandromme, die in de wegrit bij de vrouwen de hele wedstrijd attent voorin reed en uiteindelijk beslag legde op de 21e plaats.

.

Nu in het nieuws