Sunday Mirror onthult gebreken in veiligheid van Spelen

De Britse krant, Sunday Mirror, bevestigt dat de veiligheidsmaatregelen van de Olympische Spelen in Athene zware gebreken vertonen nadat een van zijn journalisten er in slaagde een job te bemachtigen zonder een onderzoeksprocedure te doorlopen.

Belga

Volgens de krant verkreeg de journalist vrije toegang tot de sites tot aan de openingsceremonie van vrijdag. De veiligheidscontroles zouden er niet in geslaagd zijn drie valse bommen te ontdekken die de journalist er tien dagen voordien had geplaatst.

De journalist, die wenst anoniem te blijven, ontdekte dat veel personeel niet correct werd ondervraagd voor ze werden aangeworven. Ook konden voertuigen en zakken de terreinen binnengeraken zonder doorzocht te worden en waren er detectoren en scanners die niet werkten.

De reporter is zelfs het Olympisch stadion binnengeraakt met passen waarop de namen Robert Ben Laden of Michael Mouse stonden. De reporter vond in het voornaamste stadion een job als heftruckbestuurder, enkele dagen na zijn aankomst in Athene op 6 juli. Zijn loon bedroeg 15 euro per uur. Er vond geen interview plaats en er werden geen referenties gevraagd. Zijn pasport stond vol met visums van landen waar aanhangers zitten van Al-Qaeda zoals Irak, Jordanië en Libanon.