Ancienne Belgique zamelt muziekinstrumenten in voor Zuid-Afrika

Print
De Ancienne Belgique in Brussel organiseert zondag 19 september, tijdens de autoloze zondag, een klein straatfestival. De AB hoopt tijdens dat festival zoveel mogelijk muziekinstrumenten te kunnen inzamelen voor Zuid-Afrika.
De band Internationals zal die tijdens haar toernee in het land uitdelen. In de Steenstraat, aan de ingang van het ABCafé, bouwt de muziektempel een podium met daarop twee acts. Tussen 10.00 uur en 19.00 uur brengen The Stratocats instrumentale muziek en serveren de Internationals ska met reggae invloeden. Deze laatste band bestaat uit leden van El Tattoo Del Tigre, Seatsniffers, Mambo Chillum en The Belgian Afro Beat Association. De groep trekt in het najaar op toernee door Zuid-Afrika en wil dit niet met lege handen doen. Ze zamelt daarom zo veel mogelijk oude muziekinstrumenten in voor de lokale bevolking. Wie tijdens de autoloze zondag naar de AB trekt, wordt vriendelijk gevraagd om een instrument in te leveren.

Voorts kunnen bezoekers in de AB terecht voor een verfrissing, EHBO-sessies, massage, een fietsherstelling of hun kinderen laten schminken. Ook is er gelegenheid om de tentoonstelling omtrent 25 jaar AB te bezichtigen. Bij regenweer verhuist alles naar de ABClub en agora. De toegang is gratis. Meer info op www.abconcerts.be

.

Nu in het nieuws