Pukkelpop blaast donderdag twintig kaarsjes uit

Print
Liefhebbers van alternatieve muziek kunnen zich van donderdag 19 tot en met zaterdag 21 augustus op de 20ste editie van Pukkelpop in Kiewit bij Hasselt laten onderdompelen in een breed gamma van muziekgenres en tal van randactiviteiten gaande. Pukkelpop vindt dit jaar voor het eerst tijdens de voorlaatste in plaats van de laatste week van augustus plaats.
Headliners voor het driedaagse festival zijn Faithless, The Offspring en Velvet Revolver op donderdagavond, The Chemical Brothers, dEUS en The Darkness op vrijdagavond en The White Stripes, 50 Cent en Soulwax op zaterdagavond.

Tijdens het muziekfestival wordt er behalve house, punk, hardcore, hiphop en metal ook drum'n bass, rhythm en blues, noise en techno geserveerd. Headliners en trendsetters concerteren zoals gewoonlijk op de Main Stage en in de Marquee. Dancefanaten kunnen terecht in de Boiler Room en de Dance Hall. Daarnaast is er de Open Air Stage voor de punckrockliefhebbers, de ChateauX voor de meer avant-garde groepen en black music en de Club voor nieuw talent. Dit jaar is er voor het eerst ook het zogenaamde Wabliefpodium. Het Wabliefpodium zal drie dagen lang Zuid-Afrikaanse muziek en Vlaamse muziek afwisselen met projecties en andere artistieke creaties. Het project is een uitvloeisel van de nu al vijf jaar durende samenwerking met het Zuid-Afrikaanse Oppikoppifestival. Ter ere van de 10-jarige post-apartheid in het land van Nelson Mandela werd er een unieke programmering voor dit podium samengesteld waarop onder meer Arsenal, Triggerfinger, Blues Lee, Buscemi, Flip Kowlier en muzikanten van Monza en Ultrasonic 7 zullen optreden.

Pukkelpopbezoekers kunnen van woensdagavond tot en met zondagavond gebruik maken van het gratis busvervoer van De Lijn tussen het station van Hasselt en de ingang van de festivalsite. Vorig jaar lokte Pukkelpop ondanks het slechte weer 120.000 muziekfanaten. Tijdens de vorige twee edities lokte het festival telkens 100.000 bezoekers. Tickets voor Pukkelpop kosten in voorverkoop 50 euro per dag of 105 euro voor drie dagen. Meer info op 011/40.22.67 of op www.pukkelpop.be.

.

Nu in het nieuws