Duitse 'Engel des Doods' bekent nog twee moorden

Een Duitse verpleger, die al enkele weken wordt vastgehouden voor de moord op tien patiënten, heeft maandag toegegeven dat hij nog twee zwaar zieke patiënten heeft omgebracht. In totaal heeft de man nu al twaalf moorden bekend, zo meldden de Duitse onderzoekers maandag.

Belga

De 25-jarige man zit momenteel in voorlopige hechtenis in Kempten. Hij gaf al toe dat hij de patiënten een dodelijke medicijnencocktail toediende. De zaak kwam aan het licht toen enkele collega's opmerkten dat er medicijnen uit de voorraadkast verdwenen. Volgens de openbare aanklagers in Kempten is het mogelijk dat er nog meer moorden aan het licht komen tijdens het onderzoek. In totaal onderzoeken ze momenteel 80 sterfgevallen om na te gaan of het om een natuurlijke dood gaat of niet.

De slachtoffers van de 'Engel des Doods' waren allemaal zwaar zieke patiënten die in het Sonthofenhospitaal in Duitsland verbleven. De verpleger blijft er bij dat hij de mensen dodelijke dosissen pijnstillers en verdovingsmiddelen gaf omdat hij hen uit hun lijden wou verlossen.

De man bekende de moorden begin maart 2003. Het meest recente onderzochte sterfgeval dateert van 10 juli. Volgens berekeningen van de politie heeft de verpleger genoeg medicijnen gestolen om in totaal tientallen mensen om het leven te brengen.