Eén dader van roof op Diamantmuseum aangehouden

Eén van de verdachten van de roof op het Diamantmuseum in Antwerpen is in Oostenrijk opgepakt en aangehouden. Het parket in Antwerpen kan het nieuws voorlopig niet bevestigen.

Belga

Tijdens die roof, eind november 2003, werd voor ruim 1 miljoen euro diamantjuwelen gestolen. De diefstal gebeurde op 30 november 2003 net na openingstijd. Drie aders sloegen met een voorhamer een vitrine met diamantjuwelen stuk. Achteraf bleek dat het alarm van het museum niet in werking was.

Frank Geudens, bestendig afgevaardigde van de provincie bevoegd voor musea, is nog niet van een arrestatie op de hoogte. Wel weet hij dat het gerecht een belangrijk spoor volgt. Dat zou leiden naar een bende uit het voormalige Oostblok, die internationaal actief is.

"De beelden die tijdens de diefstal gemaakt zijn, hebben goede hulp geboden", zegt Geudens. De speurders zouden volgens hem al langer een spoor hebben van de daders. "Het onderzoek heeft ook nog geen enkele aanwijzing dat iemand van het Diamantmuseum zelf bij de diefstal betrokken is", zegt Geudens. 141914 AUG 04