Roeien - Weg naar halve finales ligt open voor Tim Maeyens

Je hoorde roeier Tim Maeyens niet klagen na de loting voor de kwalificaties van de skiff op de Olympische Spelen van Athene. Onze landgenoot vaart zaterdagochtend in de eerste reeks tegen concurrenten uit Paraguay, Zwitserland, Taiwan en Hong-Kong. De eerste twee van elke reeks (6 reeksen) plaatsen zich rechtstreeks voor de halve finales.

Belga

"Het is een goede loting", verklaarde Maeyens."Ik verwacht dat ik samen met de Zwitser doorga. Paraguay, Taiwan en Honk-Kong zijn nu niet meteen grote roeinaties."

Voor de Belgische lichte dubbeltwee wordt het moeilijker. Justin Gevaert en Wouter Van Der Fraenen krijgen zondagochtend in hun reeks tegenstand uit Uruguay, Ierland, de Verenigde Staten en Tsjechië. Alleen de winnaars van de vier reeksen plaatsten zich rechtstreeks. Een zege tegen de ervaren combinaties uit Ierland, de Verenigde Staten en Tsjechië zou een verrassing zijn. Vooral de Ieren, goed voor brons op het WK en met een tweevoudige ex-wereldkampioen skiff in de boot, zijn favoriet om de reeks te winnen.

"Het wordt niet makkelijk", erkennen Gevaert en Van der Fraenen. "Ierland, de Verenigde Staten en Tsjechië behoren tot de besten in onze discipline. Desondanks gaan we er alles aan doen om hen toch proberen te verslaan."