Tafeltennis: Aartsmoeilijke loting voor Jean-Michel Saive

Onze landgenoot Jean-Michel Saive heeft bij de loting voor het olympisch tafeltennistoernooi geen cadeaus gekregen. De Luikenaar begint op 17 augustus in de derde ronde met een wedstrijd tegen zijn nieuwe ploeggenoot, de Rus Alexei Smirnov, tenminste als de logica gerespecteerd wordt en Smirnov de tweede ronde overleeft.

Belga

Op papier kon Saive geen moeilijkere loting krijgen. Onze landgenoot, vrijdag nog vaandeldrager voor ons land op de openingsceremonie, staat 16e op de wereldranglijst. Smirnov, zijn vermoedelijke tegenstander, staat slechts één plaats lager gerangschikt. De laatste twee confrontaties tussen beide heren werden gewonnen door Saive, ex-nummer één op de wereldranglijst, maar volgens onze landgenoot is het erg moeilijk spelen tegen de Rus.

Saive, die vanaf de derde ronde in het toernooi stapt, wist dat er geen makkelijke tegenstanders waren, maar hij gaf wel toe dat hij op een andere opponent gehoopt had.

Indien Saive het haalt, neemt hij het in de achtste finales vermoedelijk op tegen de Chinees Wang Hao, het vierde reekshoofd, die een ronde eerder zou uitkomen tegen de Duitser Jörg Rosskopf.