F1 - Toyota ontslaat teammanager en chef-onderzoek

De Japanse Formule 1-renstal Toyota heeft haar teammanager Ange Pasquali en chef-onderzoek Norbert Kreyer ontslagen. Het nieuws werd dinsdag middels een communiqué bekendgemaakt.

Belga

Vorige week besliste Toyota, dat een slecht WK beleeft, al om de Braziliaanse piloot Da Matta met onmiddellijke ingang door diens landgenoot, testrijder Ricardo Zonta, te vervangen. Zonta komt dit weekend, tijdens de Grote Prijs van Hongarije, al in actie. "We zijn Pasquali en Kreyer erkentelijk voor al hun werk, ook voor hun bijdragen voor de rally en Le Mans", aldus Tsutomu Tomita, directeur van Toyota Motorsport. "We hebben eerst met de betrokkenen gesproken en zijn er ons van bewust dat de maatregel misschien streng overkomt. Niettemin hadden we nood aan een meer doorzichtige structuur om onze vooropgestelde doelen te kunnen bereiken."

Richard Cregan, tot nu algemeen manager "F1-operations", wordt de nieuwe teammanager bij Toyota. Bovendien wordt hij ook verantwoordelijk voor de Toyota Drivers Academy, twee functies die Ange Pasquali toebehoorden. Het departement onderzoek gaat op in een groter geheel en zal geleid worden door Loïc David, die wel nog verantwoording zal moeten afleggen bij Gustav Brunner.