Seniorenfestival Rimpelrock maakt zich op voor derde editie

Rimpelrock, het festival voor de 55-plussers dat komende maandag plaatsvindt op de Pukkelpopweide in Kuringen bij Hasselt, maakt zich op voor zijn derde editie. Het seniorenfestival lokte vorig jaar 50.000 bezoekers. Uit veiligheidsoverwegingen zal de festivalweide komende maandag op 45.000 bezoekers afgesloten worden. Die ietwat oudere muziekliefhebber moet dit jaar ook voor het eerst in zijn geldbeugel tasten, want een ticket voor Rimpelrock is niet langer gratis maar kost 5 euro.

Belga

De derde editie van Rimpelrock belooft volgens de organisator, de stad Hasselt, een muzikaal feest te worden met een mix van nationale en internationale artiesten. Op de affiche prijken artiestennamen zoals Rob de Nijs, Johnny Logan, Belle Perez, Nicole & Hugo, Dana Winner, The Gibson Brothers, Peter Koelewijn, PeRRoN-GeLuK en de Zippo-band. Zij zullen van 12.30 tot 23.30 uur het beste van zichzelf geven.

Voor de Hasseltse 80-plussers is er op de festivalweide een speciale zone voorzien. Ook de frontstage wordt gereserveerd voor 60-plussers. Daarnaast zijn er ook overdekte tribunes voor de oudere senioren en werd werk gemaakt om de festivalweide vlot toegankelijk te maken voor mindervaliden, aldus Pukkelpop-organisator Chokri Mahassine die in opdracht van de stad Hasselt Rimpelrock organiseert.

Hoewel het festival zich uitdrukkelijk op de 55-plussers richt, staat het open voor iedereen, zo luidt het verder. Om de verkeershinder van de toeloop van bezoekers in goede banen te leiden, biedt de vervoermaatschappij De Lijn komende maandag gratis busvervoer aan de Rimpelrockbezoekers aan.