Resten buitenaards ruimteschip gevonden in Siberië

Russische wetenchappers zeggen in het Siberische Toengoeska brokstukken van een buitenaards ruimteschip te hebben gevonden, zo heeft het Franse persbureau AFP onder aanhaling van het onafhankelijke Russische persbureau Interfax gemeld. Het tuig zou in 1908 op die plaats zijn neergestort.

Belga

In Toengoeska vond op 30 juni 1908 een grote ramp plaats, die één van de grootste wetenschappelijke mysteries van de twintigste eeuw werd. Er zou een enorme steenklomp zijn ingeslagen op enkele kilometers van de gelijknamige rivier. Dit veroorzaakte een schokgolf, honderden kilometers in het rond. Tweeduizend vierkante kilometer Siberisch woud werd vernietigd.

Maar zekerheid over wat er precies is ingeslagen, bleef een mysterie. Wetenschappers van het (publieke) Fonds voor het Ruimtefenomeen Toengoeska zeggen op de site nu de resten van een buitenaards ruimteschip te hebben gevonden, alsmede een steen van vijftig kilo die zij voor analyse naar de stad Krasjonarsk hebben gestuurd.

Het Franse persbureau AFP spreekt althans van een "vaisseau extra-terrestre", ruimteschip dus. Het Engelstalige Interfax gewaagt van "alien technical device", of iets als "buitenaards technisch ding". Het Britse internetpersbureau Ananova heeft het, onder aanhaling van Interfax, over een "alien craft" of "buitenaards toestel".