Palestijnen procederen om levering cement voor bouw veiligheidsmuur

Een groep Palestijnen heeft rechtszaken aangespannen tegen twee lokale cementfabrikanten omdat die mee zouden werken aan de bouw van de Israëlische veiligheidsmuur door het leveren van cement.

AP Ned

Volgens de Palestijnen wordt cement dat bestemd is voor de bouw van huizen in de Palestijnse gebieden clandestien aan Israël geleverd.

De procederende burgers eisen stopzetting van de cementleveranties aan Israël. Een van de procederende burgers, advocaat Abed Al Satar Qassem, is ook land kwijtgeraakt dat door Israël is opgeëist voor de bouw van de muur. De jurist zegt via de rechtbank stopzetting van de cementleveranties en een schadevergoeding van omgerekend vierduizend euro te eisen om de Palestijnse bevolking te tonen dat ze met een gerechtelijke procedure kunnen proberen hun recht te halen en dat niet ieder conflict met geweld hoeft te worden beslecht.

De twee betrokken cementfabrikanten, Barake en Al Tarifi, hebben nog niet gereageerd op de tegen hen aangespannen procedures en de aantijging dat ze illegaal cement aan Israël leveren.