1.440 werknemers verlaten NMBS op vrijwillige basis

Print
Volgens de vakbonden bij de NMBS zullen 1.440 werknemers gebruik maken van het herstructureringsplan 'Move 2005'. Dat laat hen toe het bedrijf te verlaten met behoud van 75 procent van hun loon tot aan hun pensioen.
 
De eerste 500 werknemers zouden vanaf september het bedrijf verlaten, de laatsten zouden tegen 1 juni 2005 verdwenen moeten zijn. Nog volgens de vakbonden zouden zowat 400 werknemers zich kandidaat gesteld hebben om de gemeenten bij te springen bij het lanceren van de elektronische identiteitskaarten. Daar is plaats voor een honderdtal onder hen. Selor, het selectiebureau van de federale overheid, staat in voor de selectie.
 
Ook werknemers van De Post, Belgacom en BIAC, dat de nationale luchthaven beheert, konden zich voor dit project inschrijven. Bij Belgacom zouden 610 werknemers in dit project ingeschakeld kunnen worden of kunnen meewerken aan een Europees call center voor noodoproepen. Volgens de woordvoerder van Belgacom hadden eind juni 319 personen zich ingeschreven voor een van beide projecten.
 
Bij De Post wilde men geen cijfers bekendmaken, maar bevestigde men wel dat een eerste selectie was gebeurd en dat een lijst met kandidaten naar de Federale Overheidsdienst Binnenlandse Zaken was gestuurd.
MEEST RECENT