Vrachtwagen verliest 300 liter diesel op E19

Bij een ongeval met een vrachtwagen op de E19 ter hoogte van Nijvel is vrijdagmorgen in de richting van Parijs 300 liter diesel op de weg terecht gekomen. Het lek ontstond nadat de vrachtwagen tegen de vangrail was geknald. Dat meldt de brandweer van Nijvel.

Belga

De chauffeur verloor om nog onbekende reden omstreeks 10.40 uur de controle over het stuur ter hoogte van Nijvel. De cabine van de vrachtwagen botste op de aanhangwagen, nadien tegen de veiligheidsberm. De klap was zo groot dat de vangrail volledig door de motor van de vrachtwagen ging. De chauffeur raakte niet gewond, maar wel in shock. De brandweer bracht hem naar het ziekenhuis van Nijvel.

Bij het ongeval lekte ongeveer 300 liter diesel uit de tank van de vrachtwagen. De brandweer van Nijvel was om 14.30 uur nog steeds ter plaatse. Ze sloten het gebied af en goten een absorberend product op de snelweg dat vervuiling moet vermijden.

Ook de wegpolitie van Anderlecht was om 14.30 uur nog ter plaatse en heeft het verkeer tot twee rijstroken beperkt. De vrachtwagen moest worden weggehaald door een gespecialiseerde takeldienst uit Itter.