Uitgebrande Suzy-fabriek Buizingen in september tegen vlakte

De intercommunale Haviland start op 6 september met de sloop van de voormalige Suzy-fabriek in de Halse deelgemeente Buizingen. De voedingsfabriek brandde op 10 november 1999 volledig uit, en lag er sindsdien totaal verloederd bij. Haviland plant op de ongeveer 1,5 hectare grote site de bouw van een 90-tal huizen en appartementen.

Belga

Haviland, dat enkele jaren terug eigenaar werd van de site, kreeg in het verleden al een bouwaanvraag voor de sloop, maar kon deze werken niet uitvoeren omdat de nodige overheidssubsidies uitbleven. Die subsidies zijn nu recent ter beschikking gesteld zodat de werken eindelijk kunnen starten. De procedure voor de nodige verlenging van de bouwaanvraag is lopende.

Burgemeester Dirk Pieters (CD&V) van Halle is zeer tevreden dat er eindelijk wordt gestart met de opruiming van deze site aan de Derooverlaan in Buizingen. "De fabriek is geheel omringd door woonwijken wat voor de omwonenden niet alleen een triestig uitzicht, maar ook heel wat problemen op vlak van zwerfvuil en dergelijke met zich meebracht", aldus Pieters.