Gangster Benallal schiet politieagenten neer in Anderlecht

De politie heeft in Anderlecht een auto achtervolgd met Nordine Benallal aan boord, de zware jongen die afgelopen zondag voor de derde keer is kunnen ontsnappen uit de gevangenis van Nijvel. De achtervolging eindigde in Molenbeek met een schietpartij.

Belga

Daarbij raakten twee agenten gewond. Benallal en de andere inzittende konden ontkomen.

Bij een banale routinecontrole door de politie van de zone ZUID vrijdagochtend om 3.52 uur aan de Fernand Demetskaai in Anderlecht vluchtten twee personen weg aan boord van een gecarjackte auto. De politie zette onmiddellijk de achtervolging in. In de Vierwindenstraat in Molenbeek kwam het achtervolgde voertuig tot stilstand. Toen de politieagenten echter uitstapten, vuurden de voortvluchtigen in hun richting. Daarbij raakte één agent lichtgewond aan het been, een tweede agent werd ernstig geraakt in de buikstreek, maar zou niet in levensgevaar verkeren, aldus het parket van Brussel.

Ter plaatse trof de politie de eigenaar van het gestolen voertuig aan die vertelde dat Benallal, die destijds in dezelfde klas zat als zijn echtgenote, bij hen had aangebeld. Hij zou aan de passagierszijde zijn ingestapt in de tweedehandswagen van de vrouw die aan het stuur zat. De vrouw en haar familie zouden door Benallal bedreigd zijn geworden. De gangster zou zelfs zijn intentie hebben kenbaar gemaakt om samen met een andere persoon, Redouan, op zolder van het koppel te verblijven. Het was met deze laatste dat Nordine Benallal zich vrijdagochtend in de auto bevond.

De politieagenten zelf hebben niet formeel aangegeven Nordine Benallal te hebben herkend, aldus het parket van Brussel.