Jongeren worden "MOBI-kids" op mobiliteitskampen in Antwerpen

Om jongeren tussen 9 en 11 te overtuigen van het nut van verkeersveiligheid organiseren de provincie Antwerpen en de Fietersbond deze zomervakantie fiets- en mobiliteitskampen voor een 80-tal kinderen. Het initiatief kreeg de naam "MOBI-kids 2004". Dat laat de provincie Antwerpen vrijdag weten in een persbericht.

Belga

"De problematiek van de vrijblijvende verkeersonveiligheid doet het belang om kinderen al vroeg een veilig en duurzaam verkeers- en mobiliteitsgedrag aan te leren enorm stijgen," zo staat te lezen in het persbericht.

Daarom sloegen de provincie en de Fietsersbond de handen in elkaar om vier vierdaagse kampen op te richten. Twee kampen zijn gericht naar 9- tot 10-jarigen en twee kampen naar 11- tot 12-jarigen. De kampen vinden plaats op het domein Roosendaal in Sint-Katelijne-Waver.

"Tijdens deze vierdaagse willen we jongeren heel wat bijbrengen over verkeer en mobiliteit", zo luidt het nog. Het project "MOBI-kids 2004" wordt toegelicht tijdens een persconferentie op woensdag 18 augustus om 11.00 uur op het domein Roosendaal.