Plaats dregactie naar vermist meisje nog niet bepaald

De gerechtelijke diensten van Mechelen en de brandweer houden vrijdagnamiddag een coördinatievergadering om te bepalen op welke plaats in de Antwerpse havendokken ze zullen zoeken naar het vermiste meisje uit Mechelen.

Belga

Dat zegt Frank Vennekens van het parket van Mechelen.

"De mannelijke verdachte heeft een onnauwkeurige be schrijving gegeven van de plaats waar het meisje in het dokwater is gedumpt. Tijdens de vergadering zal bepaald worden op welke plaats we precies zullen zoeken", aldus Vennekens. Naar alle waarschijnlijkheid gaat de zoekactie naar het meisje na de vergadering van start.

De twee verdachten die na de verdwijning van het meisje werden opgepakt, een vrouw en haar zoon, worden vrijdag voor de onderzoeksrechter in Mechelen geleid. Die zal over hun eventuele aanhouding beslissen.

De vader van het 18-jarige meisje uit Battel deed donderdagavond aangifte van de verdwijning van zijn dochter. De politie nam de zaak zeer ernstig omdat er aanwijzingen waren dat het meisje om het leven was gekomen na een val van de trap in de woning waar haar vader samenwoont met zijn vriendin. Die woning werd donderdagavond grondig onderzocht maar er werd niets gevonden.

Uiteindelijk werd dan in de havendokken gezocht op een plaats die door een verdachte was aangewezen.