"Justine Henin is heel gemotiveerd"

Justine Henin-Hardenne heeft woensdag voor de eerste keer het hoofdstadion bezocht waar tijdens de Olympische Spelen de belangrijkste tenniswedstrijden zullen gespeeld worden. Ze deed dat in het bijzijn van haar coach, Carlos Rodriguez, die bij zijn pupil een enorme competitiehonger bespeurde.

Belga

"Voor Justine zijn de Spelen een magische gebeurtenis. Ze is duidelijk niet naar hier gekomen om zomaar enkele wedstrijdjes af te haspelen. Al blijft het wel afwachten hoe ze de terugkeer naar de competitie verteert na zo'n lange afwezigheid", waarschuwt Rodriguez.

Sinds haar aankomst maandag in Athene kon 's werelds nummer 1 in het vrouwentennis al vier keer trainen. "Er is merkbaar progressie. Ze is gemotiveerd en heeft al meteen de automatismen van de training weer opgepikt", legt de coach uit. "Maar de stress die bij wedstrijden altijd opduikt, kan je op training natuurlijk onmogelijk simuleren."

Over hoe het seizoen van Henin, die met verbanden aan de handen trainde omwille van enkele blaren, er uit ziet na de Spelen, bleef Rodriguez vaag. "We hopen dat ze de US Open haalt. Maar nu wordt het eerst afwachten hoe ze de opeenvolging van wedstrijden verteert. Na één match zullen we nog niet veel wijzer zijn".