Earth Explorer verwelkomt vrijdag 100.000ste bezoeker

Het educatief attractiepark Earth Explorer dat op 22 mei de deuren opende, zal op vrijdag 13 augustus zijn 100.000ste bezoeker verwelkomen. Volgens general manager Roland Maes mocht het attractiepark rond de vier natuurelementen water, aarde, vuur en wind na de opening al onmiddellijk enkele tienduizenden schoolkinderen ontvangen. Ook het zomerseizoen startte voor het attractiepark succesvol.

Belga

"Vooral de unieke combinatie van educatie en fun dragen bij tot het succes van Earth Explorer", zegt Roland Maes. "De bezoekers kunnen ondermeer een boottocht maken door het hart van een kolkende vulkaan, schuilen in een tornadokelder of via tientallen experimenten de impact van de aarde bestuderen. Een bezoek aan het park duurt gemiddeld tussen anderhalf en twee uur."

Volgens Roland Maes wil Earth Explorer jaarlijks tussen de 250.000 en de 300.000 bezoekers ontvangen. "Momenteel is het extra druk, ook op zonnige dagen", vertelt de manager. "De mensen willen de attractie ontdekken. Dat is een normaal fenomeen na de opening. Omdat we slechts een beperkt aantal bezoekers binnen laten om de kwaliteit en het comfort hoog te houden, staan er soms lange wachtrijen voor de deur".

"Op langere termijn voorspellen we dat iedereen gemakkelijk het attractiepark zal kunnen binnenkomen aangezien na de openingsperiode meestal een saturatie volgt. De attractie is 2500 vierkante meter groot en dat moet op termijn voldoende zijn", voorspelt Roland Maes.