Luikse stylist vertegenwoordigt België op Fashion Week in IJsland

De Luikse stylist Tom Göbels zal ons land vertegenwoordigen op de "Fashion Week" die van 18 tot 22 augustus wordt eghouden in Reykjavik. Het is de eerste keer dat een Belgische modemaker deelneemt aan het internationale mode-evenement in IJsland.

Belga

De loopbaan van Tom Göbels is op zijn minst origineel te noemen. De 32-jarige Luikenaar behaalde een licentie in zoölogische wetenschappen en in zakelijke administratie. Toch kreeg zijn passie voor mode de bovenhand en zo kwam het dat hij gedurende drie jaar een opleiding als stylist volgde, weliswaar terwijl hij tegelijkertijd oceanische onderzoeken voerde.

Vandaag werkt Tom Göbels als onderzoeker aan het Onderzoekscentrum voor Bio-Industriebeleid aan de Universiteit van Luik, maar 's avonds en in het weekend geeft hij zich, als modemaker, over aan zijn passie. In zijn kleine atelier in de Sainte-Margueritewijk in Luik creëert de stylist colecties voor mannen en vrouwen. De thema's van die collecties, die namen dragen als "de supermarkt" en "reis door Zuid-Amerika", zijn vrolijk en kleurrijk.

Göbels, die om zijn naambekendheid te vergroten deelneemt aan heel wat wedstrijden, werd in maart 2004 finalist in de "China Cup Contest" in Shangaï (China). Het is daar dat hij besloot zich kandidaat te stellen voor de IJslandse week van de mode.

De Luikse 'amateur-stylist" zal in Reykjavik zes modellen van zijn mannencollectie voorstellen. De garderobe van de Scandinavische mannequins zal bestaan uit mantels en gebreide pulls in levendige kleuren,.... en uit wollen slips. "Een wenk naar het koude land", knipoogt de stylist.

In totaal nemen aan de vijfde editie van de "Fashion Week" zo'n twintigtal stylisten deel uit onder meer Ijsland, Roemenië, Zweden, Denemarken, Noorwegen, Finland, Israël, Groot-Brittannië, Spanje, Canada, Letland, Groenland, België en de Faroer-eilanden.