RAFC Antwerp stapt resoluut de 21ste eeuw in

Op een persconferentie 'new look' heeft Antwerp-voorzitter Eddy Wauters maandag enkele nieuwigheden meegegeven. De nieuwe shirtsponsor van de tweedeklasser heet 'United Telecom', dat onder andere ook Sint-Truiden sponsort, en heeft een flexibel contract met Antwerp.

Belga

Dankzij een aantal kleinere sponsors werden de kleedkamers van de bezoekers, van de scheidsrechters en het perslokaal gerenoveerd. Ook de geluidsinstallatie werd aan de normen van de 21ste eeuw aangepast. "Op sportief gebied willen wij zo snel mogelijk terug naar eerste afdeling. De eindronde halen is het minimum", meent Wauters. Dit zal gebeuren met de hulp van drie Ghanezen, die door Feyenoord werden uitgeleend, terwijl ook Manchester United voor einde augustus nog enkele versterkingen beloofde.

De voorzitter sluit niet uit dat er in de toestand ook nog zal samengewerkt worden met bijvoorbeeld Egyptische of Chinese clubs. De raad van bestuur werd uitgebreid met Charles Van der Beuren, een zakenman uit de maritieme sector. En de tennisclub TC Antwerp kreeg een vooropzeg in de bus. "Als zij tegen het einde van het seizoen de achterstallige huurschuld van 25.000 euro niet betaald hebben, zien we ons genoodzaakt om de huur op te zeggen. Al wil ik zelf liever dat ze blijven en hebben wij er niet dadelijk andere plannen voor klaar liggen", aldus Wauters.