Rode Duivels: Emile Mpenza niet tegen Noorwegen

Bondscoach Aimé Anthuenis moet voor de vriendschappelijke interland van 18 augustus in en tegen Noorwegen niet rekenen op spits Emile Mpenza. Die vertelde zondag aan VTM dat hij "nog niet beschikbaar" is voor de Rode Duivels.

Belga

"Ik wil me eerst goed voelen in mijn nieuwe omgeving, hier in Hamburg. Er is te veel gezegd en gebeurd... Ik heb nog niet alles op een rijtje kunnen zetten. Het is niet omdat het seizoen herbegint dat ik plots weer beschikbaar ben", zei Emile Mpenza na de match die zijn Duitse club Hamburg met 0-2 verloor van Bayern München. Mpenza werd ondanks het verlies door de televisiekijkers uitgeroepen tot 'man van de match'.

De jongste van de broers Mpenza besliste in april, een week voor de vriendschappelijke ontmoeting met Turkije (2-3), om voorlopig niet meer te spelen voor België. Onlangs gaf hij wel te kennen een terugkeer te overwegen.

De 26-jarige Mpenza telt 42 selecties en scoorde 14 keer voor de nationale ploeg. Op 18 februari kwam hij tegen Frankrijk (0-2) het laatst in actie voor de Rode Duivels.

Anthuenis maakt vrijdag 13 augustus zijn selectie voor de wedstrijd tegen Noorwegen bekend.