Fourniret en Olivier morgen niet voor raadkamer

Michel Fourniret en Monique Olivier zullen niet in persoon verschijnen voor de raadkamer van Dinant, zo lieten hun advocaten weten. De raadkamer beslist maandelijks over de verlenging van hun aanhouding.

Belga

De twee hoofdbeklaagden hebben beslist niet meer voor de raadkamer te verschijnen, nu hun zaak zoveel media-aandacht krijgt. De raadkamer kan hun aanhouding echter ook bij verstek verlengen.

Michel Fourniret is in Dinant in verdenking gesteld van de ontvoering van een adolescente in Ciney op 26 juni 2003, van een poging tot ontvoering in Gedinne, van wapenbezit en van vrijwillige doding van een au pair in 1993. Fourniret heeft die laatste feiten steeds ontkend. Zijn echtgenote blijft hem hiervan beschuldigen, maar het slachtoffer werd nog niet teruggevonden en kon ook nog niet worden geïdentificeerd.

Monique Olivier wordt beschuldigd van schuldig verzuim in het kader van de ontvoering van het meisje in Ciney. Fourniret heeft tot op vandaag negen dodingen in Frankrijk en in België bekend, waarvan zeven op jonge meisjes. De Belgische Elisabeth Brichet werd ontvoerd in België, maar haar lichaam werd in Frankrijk teruggevonden. Twee adolescenten werden dan weer in Frankrijk ontvoerd en hun lichamen werden opgegraven in België.