Twee van vier daders van bankoverval Dexia in Barveaux aangehouden

Het parket van Marche-en-Famenne is een week geleden overgegaan tot de arrestatie van twee van de vier daders van de bankoverval op 26 juli op een bankfiliaal van Dexia in Barveaux (provincie Luxemburg), zo meldde het parket donderdag.

Belga

De twee mannen, die vroeger buren waren, werden opgepakt in het plaatsje Heure-Le-Romain, in de provincie Luik, na een onderzoek dat gezamelijk werd gevoerd door de gerechtelijke diensten van Luik en Marche-en-Famenne. Bij een huiszoeking bij de twee overvallers stootten de speurders op aanzienlijke geldsommen. Daarop werd het duo onder aanhoudingsmandaat geplaatst. Dat mandaat is nu net bevestigd door de raadkamer van Marche.

Op 26 juli vielen drie zwaar bewapende mannen, waarvan één verkleed als vrouw, 's morgens binnen bij het bankfiliaal van Dexia in Barveaux. Het trio gijzelde het aanwezige personeel en een klant alvorens met een belangrijke som geld op de vlucht te slaan in een voertuig dat bestuurd werd door een vierde medeplichtige. De wagen werd kort na de feiten uitgebrand teruggevonden in Ferrières in de provincie Luik.

De autoriteiten lieten weten het onderzoek voort te zetten zodat ook de twee laatste bankovervallers ontmaskerd kunnen worden. De daders die reeds zijn opgepakt, waren in het verleden ook al betrokken bij een bankoverval in de regio Luik in juni, evenals bij diverse carjackings.