Lukunku (AA Gent) betrapt op doping

De 28-jarige spits van AA Gent Ali Lukunku werd vorig seizoen in maart positief bevonden tijdens een dopingcontrole n.a.v. de reservenwedstrijd tussen de Franse teams Pacy en Rijsel, bij wie hij toen speelde.

Belga

Dat werd vandaag meegedeeld in een communiqué van AA Gent, dat besliste de arbeidsovereenkomst met de speler op te schorten.

"De KBVB (Koninklijke Belgische Voetbalbond) heeft KAA Gent op 5 augustus 2004 meegedeeld dat spits Ali Lukunku positief bevonden werd op dopinggebruik tengevolge van een antidopingcontrole uitgevoerd in Frankrijk n.a.v. een reservenwedstrijd op 27/03/04 tussen Pacy en Lille2", aldus het communiqué. "De Franse Voetbalbond gaf deze informatie op 4 augustus 2004 vrij aan de KBVB zodat het internationaal transfercertificaat geweigerd werd".

In afwachting van een verdere evolutie en meer bepaald het resultaat van de tegenexpertise, heeft KAA Gent beslist de arbeidsovereenkomst met Ali Lukunku op te schorten. Lukunku, die de dubbele Frans-Congolese nationaliteit heeft, speelde van 1998 tot januari 2003 voor Standard Luik, waarna hij overstapte naar het Turkse Galatasaray. Begin 2004 werd hij uitgeleend aan het Franse Rijsel, en in juli tekende hij een contract voor drie seizoenen bij AA Gent.