JVR Meubel uit Lier sluit de deuren, 50 mensen op straat

De vijftig werknemers van JVR Meubel uit Lier zijn hun baan kwijt. Afgelopen weekend werden ze ingelicht dat het bedrijf zijn activiteiten stopzet.

Belga

Dat meldt de christelijke vakbond ACV maandag. Volgens de vakbond kampt het bedrijf al geruime tijd met financiële problemen. De arbeiders en bedienden stonden maandagmorgen voor een gesloten deur. Ze kregen van de directie een brief met de melding dat ze maandag niet meer aan de slag moesten. De directie verwees in de brief naar de moeilijke economische situatie in de meubelsector. JVR Meubel zou een grote schuldenlast dragen. Volgens het ACV laat de directie de werknemers voor de rest in het ongewisse. In de brief zegt de directie dat "de rechtbank van koophandel het personeel verder zou inlichten". De vakbond weet niet of de boeken al effectief neergelegd zijn, maar verwacht wel dat er een faillissement komt.

Volgens ACV Bouw kampt JVR Meubel al een tijdje met afzetproblemen. Eerder al waren er afslankingen en was er tijdelijke werkloosheid.