Koksijde: tieners opnieuw onwel

Acht van de in totaal twaalf tieners die zondag onwel werden door de hitte, toen ze met een bus op weg waren naar een stoet in Koksijde, zijn maandag in hun vakantiehome opnieuw ziek geworden. Volgens de urgentie-arts is er wellicht sprake van een collectieve hysterie.

Belga

De kinderen, die allemaal tussen 11 en 14 jaar oud zijn, logeren in home Thijs in Koksijde. Volgens de urgentie-arts van het Sint-Augustinusziekenhuis in Koksijde kreeg één meisje in de loop van maandagnamiddag opnieuw een hyperventilatieaanval, die mogelijk een emotionele reactie was op de gebeurtenissen van zondag.

Er volgde een kettingreactie waardoor nog zeven andere meisjes onwel werden. De acht meisjes werden naar buiten gebracht en kregen de nodige verzorging. Vier van hen werden voor observatie naar het ziekenhuis van Veurne gebracht, maar mochten ondertussen alweer naar hun vakantieverblijfplaats terugkeren. Volgens het parket van Veurne is het zo goed als uitgesloten dat de twaalf tieners die zondag voor verzorging naar het ziekenhuis werden gebracht, het slachtoffer waren geworden van een voedselvergiftiging. Volgens het parket is het naar alle waarschijnlijkheid de hitte geweest die zondag voor de problemen zorgde.