Brussel Bad is halfweg en heeft nog meer succes dan vorig jaar

De tweede editie van Brussel Bad is bijna halverwege en heeft al meer bezoekers getrokken dan vorig jaar. Dat zei de Brusselse burgemeester Freddy Thielemans vrijdag aan Belga, naar aanleiding van de voorstelling van drie hotspots voor mobiel internet op het stedelijk strand.

Belga

De Brusselse burgemeester beschikt nog niet over officiële cijfers, maar weet wel al dat het gratis evenement meer succes heeft dan vorig jaar. "Er zakken meer bezoekers af naar ons strand. De handelaars die hier een eet- of drankstandje uitbaten, hebben al meer verkocht dan vorig jaar. We kunnen dus tevreden zijn, zeker met de voorspelde hittegolf in het achterhoofd," aldus Thielemans.

Volgens Thielemans hebben zich nog geen incidenten voorgedaan. "Er is nog niemand in het kanaal gesprongen", grapt hij. Dat vlotte verloop heeft volgens hem drie grote redenen: "De stewards die Brussel Bad in goede banen leiden komen uit de wijk en kennen de specifieke problemen van de plaatselijke jongeren. De samenwerking tussen de stewards en de politie loopt optimaal. Tot slot bevinden zich op het terrein ook permanent hulpverleners van het Brugmanziekenhuis die meteen ingrijpen bij eventuele ongevallen", aldus Thielemans.

Op het Brusselse strand stelde Belgacom vrijdag haar drie 'adsl hotspots' voor die draadloos toegang geven tot het internet. Het gaat om een initiatief van de stad Brussel, de vzw GAIL (waarin ook het Gewest participeert) en Belgacom. Skynet-abonnees krijgen voorlopig gratis toegang tot de dienst. Andere gebruikers kunnen voor 7,5 euro een kaart kopen met daarop een persoonlijke code. Die geeft recht op een uur surftijd. Gebruikers moeten wel zelf hun computer, gsm of zakcomputer meenemen.

Het strand van Brussel Bad bestaat uit 4.000 ton zand en werd op 23 juli aangelegd aan de Akenkaai. Het blijft er nog liggen tot 22 augustus. Brussel Bad is open van dinsdag tot donderdag van 11.00 tot 20.00 uur en op vrijdag, zaterdag en zondag tot 22.00 uur. Meer info vind je op

. In de zomer van 2003 trok het Brusselse strand circa 500.000 bezoekers.