OS 2004 - Blessure aan rechterschouder houdt Coria weg van Athene

De Argentijnse tennisser Guillermo Coria, 's werelds nummer drie, zal door een blessure aan de rechterschouder niet kunnen deelnemen aan de Olympische Spelen in Athene (13-29/8). Dat vernam het persagentschap AFP woensdag. Mogelijk mist hij zelfs de rest van het seizoen.

Belga

De 22-jarige Coria, dit jaar verliezend finalist op Roland Garros, sukkelt al een tijdje met de schouder. Begin juli gaf hij al forfait voor het toernooi van Toronto. Onderzoek bracht nu aan het licht dat de Argentijn een ontwrichte rechterschouder heeft. Mogelijk moet hij geopereerd worden. "Op de radiografieën was duidelijk te zien dat het niet om gewone tendinitis gaat", aldus Coria's fysiotherapeut Christian Elseser. "Verder onderzoek moet nu de ernst van de blessure uitwijzen, maar het is uitgesloten dat Guillermo deelneemt aan de Olympische Spelen". Zijn plaats in de Argentijnse ploeg wordt ingenomen door Mariano Zabaleta, die onlangs nog het toernooi van het Zweedse Baastad won.

Nog een andere Argentijnse tennisser, David Nalbandian, is omwille van problemen aan de rechterelleboog onzeker voor de Spelen. Geeft ook hij forfait, dan wordt zijn plaats ingenomen door Augustin Calleri.