Roger Federer is al zeker van een ticket voor de Masters

's Werelds nummer een Roger Federer is de eerste tennisser die mathematische zekerheid heeft verworven voor deelname aan de Masters, het officieuze WK tennis, dat van 13 tot 21 november in Houston (Texas) plaatsvindt. De Zwitser, die zondag in Toronto zijn achtste toernooi van het seizoen won, is de eerste man in de geschiedenis die zich al zo vroeg op het jaar zeker weet van de Masters. Vorig jaar waren Andy Roddick en Juan Carlos Ferrero als eersten pas in september zeker van deelname.

Belga

De 22-jarige Federer, titelverdediger op de Masters, is deze week aan de slag als eerste reekshoofd op het toernooi van Cincinnati. Hij kan er het legendarische record van Pete Sampras evenaren en verbeteren, die 24 opeenvolgende wedstrijden won. De teller van de Zwitser staat momenteel op 23 na vier opeenvolgende toernooizeges.

"Ik ben heel gelukkig dat ik voor het derde opeenvolgende jaar mag deelnemen aan de Masters", aldus Federer. "Ik speel er elk jaar sterk, en mijn overwinning vorig jaar was één van de mooiste uit mijn loopbaan. De beste acht tennissers van de wereld zullen er zijn, en ik kijk er naar uit om tegen hen aan te treden." Voor de zeven andere plaatsen op de Masters is de strijd nog open. Andy Roddick, Guillermo Coria, Carlos Moya en Gaston Gaudio zijn waarschijnlijk de volgenden die zich zullen plaatsen.