François Duval wil finish halen in WK-rally van Finland

François Duval en Stéphane Prévot, die opmerkelijk sterk aan het seizoen begonnen, komen dit weekend aan de start van de Rally van Finland. Een rally die door het duo als de moeilijkste van het jaar beschouwd wordt. Na drie opeenvolgende opgaves van François op evenveel deelnames, is het doel duidelijk: finishen.

Belga

Zoals overeengekomen voor de start van het seizoen wegens de gebrekkige parcourskennis van François op dit typische terrein, is het Belgische duo niet genomineerd om punten te scoren in het kampioenschap voor constructeurs. Die rol wordt overgenomen door de Finnen Janne Tuohino, kampioen van zijn land in 2001, en Jukko Aho. Ook in Zweden waren ze dit seizoen genomineerd en eindigden ze op de vierde plaats. "Het is gewoon een logische beslissing," vertelden de twee Belgen in koor. "Vorig jaar zat hij met zijn privé-wagen ook voor ons met de fabriekswagen... Nu hij de tweede rijder wordt naast Markko Märtin, moet hij een hoofdrol kunnen spelen. Ik kwam hier drie keer aan de start en haalde nog nooit de finish," gaat François Duval verder. "Ik wens deze keer in elk geval aan de finish te staan en daar gaan we ons best voor doen. We willen in eerste instantie onze nota's verfijnen. Met uitzondering van één proef is het parcours identiek aan dat van vorig jaar. Hopelijk verandert er niet veel voor 2005..."

Stephane Prévot rijdt deze wedstrijd voor de zesde keer. "Ik verwacht me aan een gemiddelde achterstand van 1 seconde per kilometer. Op de scherprechter van de wedstrijd, de proef van Ouninpohja (KP 12 en 14 op zaterdag) zal het zelfs meer zijn. Ik denk dat we zelfs moeilijk in de punten zullen kunnen rijden (top 8). Naast de Belgische rijders neemt in Finland ook een Belgisch team deel. Het Belgische Kronosteam van Marc Van Dalen, verantwoordelijk voor de prestaties van Bruno Thiry in eigen land en de officiële Citroëns C2 in Frankrijk, brengt de wagen van Juuso Pykälistö (Citroën Xsara WRC) aan de start. " Een unieke kans, die we niet mogen laten liggen ", onderstreept Marc Van Dalen. " Guy Fréquelin gaf ons team het nodige vertrouwen en Juuso Pykälystö kon zijn trouwe partners evenals de importateur van Citroën in Finland ervan overtuigen om samen deze operatie op poten te zetten. De Xsara WRC is dit jaar tegelijkertijd performant en betrouwbaar. Juuso beschikt over een behoorlijke kennis van de Rally van Finland. Wij van onze kant kunnen vertrouwen op de enorme ervaring van heel het team van Citroën Sport die ons enorm steunen en die ons met raad en daad bijgestaan hebben tijdens de bouw en het leerproces van deze rallywagen."