Voetbalseizoen start weer met chaos fankaart

Vrijdag start het nieuwe voetbalseizoen in eerste klasse met Moeskroen-Anderlecht. Het dreigt opnieuw een chaotische start te worden. De Vlaamse voetbalfans wachten immers nog altijd op hun nieuwe fankaart. En zonder die kaart kunnen ze het stadion niet in.

AP Ned

Als het met fankaart al zou lukken! Er is immers een bijkomend probleem: de nieuwe kaarten zijn volgens de producent niet compatibel met het nieuwe ticketingsysteem. De nieuwe fankaart (het bewijs dat je geen stadionverbod hebt) zou automatisch bij 375.000 houders in de bus vallen. Zou, want alleen in Wallonië is de verdeling een feit. De Profliga hoopt dat de Vlaamse fans nog deze week bediend worden. Maar of dat ook zo zal zijn, blijft zeer de vraag.

Feit is dat de verdeling van de kaarten veel te laat op gang kwam. "De Profliga treft hierin geen schuld," zegt secretaris-generaal Robert Sterckx. Hetzelfde geluid bij

i4net

, het bedrijf dat de fankaarten aanmaakt. "Bij ons zijn de kaarten de deur uit," aldus Johan Ruymen. "En voor de verdeling hebben we een beschutte werkplaats ingeschakeld. Hoe ver ze daar mee staan, weet ik niet." Bijkomend probleem: het nieuwe ticketingsysteem zou de fankaarten niet kunnen lezen. Robert Sterckx van de Profliga is er niet gerust in. "Ik kan alleen maar hopen dat er bij de ticketverkoop geen chaos ontstaat."

Vandaag staat er een vergadering op het programma tussen de Profliga en Binnenlandse Zaken. Daar wordt een noodprocedure uitgedokterd om het eventuele falen op te vangen.