Marathonloopster Marleen Renders niet naar de Spelen

Marleen Renders heeft definitief afgezegd voor de Olympische Spelen later deze maand in Athene. Door een aanslepende blessure kan de marathonloopster zich onvoldoende voorbereiden op de Olympische marathon.

Belga

Op advies van de behandelende geneesheer besloot zij niet af te reizen naar Athene. Haar wedstrijdprogramma voor het najaar zal, afhankelijk van het herstel, verder bekeken worden. De loopster ondervond de voorbije dagen opnieuw hinder in de heup waaraan ze vorig jaar is geopereerd. "Het probleem is de aanhechting van de bilspier aan de zitvlakknobbel waaraan ze geopereerd is" aldus manager Robert Zeelmaekers. "De behandelende dokter raadt Marleen af om de zware trainingen voort te zetten. Het letsel is onvoldoende hersteld en het kan alleen maar erger worden door een marathon".

Marleen Renders zou voor de vierde keer deelnemen aan de Spelen. In Seoel '88 strandde ze in de series van de 10.000 meter, in Atlanta '96 eindigde ze 24e in de marathon, vier jaar later in Sydney haalde ze het einde van de marathon niet.