"Star Wars"-regisseur opent animatiestudio in Singapore

George Lucas, de regisseur achter "Star Wars" en "Indiana Jones", gaat een samenwerking aan met de regering van Singapore om zijn eerste animatiestudio buiten de Verenigde Staten te openen. Dat heeft de Singaporese regering dinsdag bekendgemaakt.

Belga

Het project is een samenwerking van Lucasfilm, de Singaporese regering en Creative Technology. De animatiestudio zou in 2005 klaar zijn. "Met een studio in Singapore kunnen we iets nieuws maken in de animatiesector, een stijl die het Oosten en het Westen mengt om iets te geven dat nog nooit is gezien", zei Lucas in een opgenomen boodschap die werd afgespeeld op een persconferentie over het project. "De oprichting van Lucasfilm Animation Singapore is een opwindende mijlpaal voor ons bedrijf", zei de regisseur nog. Hij voegde eraan toe dat er nieuwe jobs komen voor het "enorme talent" in Azië en elders in de wereld.

De studio's van George Lucas hebben vijf van de twintig film met de meeste opbrengst gemaakt. Lucasfilm zal 75 procent van de studio in Singapore bezitten, het andere kwart is in de handen van de Singaporese regering en van Creative Technology. De Singaporese regering investeert de laatste jaren in het omvormen van de economie tot een centrum voor kunst en media.