Zondagskrant onthult Handtasmysterie van Hare Koninklijke Hoogheid

Groot-Brittannië kent een ware komkommertijd: het grote nieuws van de dag is nu de inhoud van de handtas van de Queen. En die stelt letterlijk niets voor.

Belga

De royal handbag bevat immers, zo toont de Mail on Sunday met een heuse foto als bewijsmateriaal aan, niets.

Absoluut niets doet de waarheid geweld aan. In de handtas van Hare Majesteit bevindt zich wel degelijk een portemonnee. Maar in die portemonee zit, opnieuw, niets. Elizabeth II is aldus, handtasgewijs, WMD-vrij (geen Waardevolle Materiële Dingen).

Blijft de vraag: waarom zeult zij dan steeds met die handtas rond? Zelfs op deze prangende vraag weet de Mail een antwoord. De koningin der Britten, een echte dame zijnde, gebruikt de handtas als accessoire, en verlaat dus nooit de nederige Buckinghamstulp zonder het ding.

Overigens had het handtasmysterie ook op logische wijze opgelost kunnen worden. De geplogenheid van het Britse Hof schrijft voor dat een monarch(e) nooit met cash geld rondloopt. En om haar talloze helpers, butlers en andere dienaars van genante werkeloosheid te redden, hoeft de Queen evenmin met sleutels van de voordeur(en) of de auto's te sleuren.