Duitse verpleger vermoordde wellicht 40 patiënten

De Duitse verpleger die eerder al had toegegeven dat hij tien bejaarde patiënten had gedood door hen dodelijke dosissen pijnstillers en verdovingsmiddelen toe te dienen, heeft in totaal wellicht 40 patiënten om het leven gebracht om "hun leed te verzachten".

Belga

Dat heeft een Duitse onderzoeker van de zaak dinsdag bekendgemaakt. De verpleger van het Sonthofen hospitaal zei aan de onderzoekers dat hij niet met zekerheid kon zeggen hoeveel mensen hij gedood had. "We denken dat er misschien sprake kan zijn van 20 tot 40 slachtoffers", aldus Wolfgang Huber van de Duitse politie. De verpleger gaf eerder al de namen van de eerste tien slachtoffers en momenteel is de autopsie van die lichamen aan de gang. "Maar er zijn blijkbaar nog slachtoffers wier namen hij zich niet meer kan herinneren", aldus nog Huber.

Volgens de voorlopige resultaten van het politieonderzoek heeft de man zeker genoeg pijnstillers en verdovingsmiddelen gestolen om minstens 20 mensen om het leven te brengen. Door de autopsie willen de onderzoekers nu de juiste hoeveelheid geneesmiddelen vinden die de verpleger zijn slachtoffers heeft toegediend. Wanneer de resultaten van de autopsie bekend zijn, zal de verdachte verpleger opnieuw ondervraagd worden. Voorlopig blijft de man nog aangehouden.