Gellingen: Demotte bezoekt slachtoffers in UZ Gent

Federaal minister van Volksgezondheid Rudy Demotte heeft dinsdag een bezoek gebracht aan de slachtoffers van de gasramp in Gellingen die in het brandwondencentrum van het Universitair Ziekenhuis in Gent verblijven. "Hij is ons heel dankbaar, omdat wij na Neder-over-Heembeek het centrum zijn dat het grootste aantal slachtoffers heeft opgevangen", aldus hoofdverpleegkundige Stefaan Lauwaert.

Belga

Het brandwondencentrum van het Universitair Ziekenhuis Gent vangt momenteel zeven zwaarverbrande slachtoffers van de ramp op. Vijf van hen verkeerden bij hun opname in kritieke toestand, drie van hen zijn nog altijd in levensgevaar, aldus Lauwaert. Eén van de slachtoffers is voor 68 procent verbrand over het lichaam en aan de luchtwegen.

Voor de ramp, verzorgde het UZ al drie zwaarverbranden. Om de zeven nieuwe slachtoffers op te vangen heeft het hospitaal haar capaciteit uitgebreid. "Er hebben zelfs personeelsleden vrijwillig hun vakantie onderbroken om in te springen", zegt Lauwaert. Behalve met de artsen en verplegers, had de minister ook een babbel met één van de slachtoffers en bracht hij een bezoek aan het André Scheershuis in het ziekenhuis. Daar vangen psychologen en ex-brandwondenslachtoffers familieleden van de slachtoffers op.