Politie sluit supermarkt in Antwerpen na klachten over ongedierte

De politie heeft supermarkt Son Firad aan de Dammebruggestraat in Antwerpen gesloten na een inspectie van het warenhuis. De controle gebeurde na klachten van de buurtbewoners over ongedierte in een opslagmagazijn aan de Klipstraat, zo deelde de lokale politie mee.

Belga

Het Federaal Voedselagentschap werd gecontacteerd, nadat was vastgesteld dat in de supermarkt inderdaad niet zo nauw werd omgesprongen met hygiënische en andere voorschriften. Er werd ongedierte aangetroffen en de niet verpakte voedingswaren waren niet hygiënisch en te warm uitgestald. De slager kon geen kwalificaties voorleggen en er was een risico voor de volksgezondheid. Bijgevolg werd de slagerij op last van het Voedselagentschap onmiddellijk gesloten en werden de voedingswaren weggehaald met het oog op vernietiging.

Op last van de milieupolitie werd ook de supermarkt gesloten. De nodige vergunningen konden niet worden voorgelegd, de verpakte voedingswaren voldeden niet aan de Belgische wetgeving en er was een stookolietank die niet strookte met de voorschriften.

De dienst Leefmilieu van de politie zal het warenhuis binnenkort weer controleren. Als alle eetwaren die niet in regel waren, worden verwijderd en de zaak volledig wordt schoongemaakt, mag de winkel mits de nodige vergunningen opnieuw de deuren openen. De slagerij blijft echter gesloten.