Kusttram vervoerde in juli 1,6 miljoen reizigers

De Kusttram heeft tijdens de maand juli exact 1.602.143 reizigers vervoerd of 3,1 procent meer dan tijdens dezelfde maand vorig jaar. Dat heeft De Lijn zondagmorgen bekend gemaakt.

Belga

1.326.563 reizigers hadden geen abonnement. Vooral de pluskaarten die een attractie combineren met een rit met de Kusttram, zaten in juli in de lift. Er werden er 99 procent meer verkocht. "Vermoedelijk heeft dat met het minder zonnige weer te maken", zegt woordvoerder Yvan Bellaert van De Lijn West-Vlaanderen.

Voor het eerst sinds lang daalt het aandeel van de 65-plussers op de Kusttram. Hun aandeel slonk met 1 procent. De vermindering is volgens Bellaert vooral het gevolg van de toename van betalende reizigers. In absolute cijfers gebruikten evenveel 65-plussers de Kusttram.

Dat er opnieuw een record werd gevestigd qua reizigersvervoer verwondert De Lijn. Op 9 juli staakten de bestuurders in West-Vlaanderen. De Lijn schat het verlies aan reizigers op minstens 53.000. Door de betaalstaking op 10 juli daalde de omzet van de Kusttram tussen 5 en 10 procent. Het exacte bedrag is nog niet bekend.